lims sistem

LIMS (Laboratory Information Management System) je računarski sistem koji se koristi u laboratorijama za upravljanje uzorcima, laboratorijskim osobljem, instrumentima, standardima i ostalim laboratorijskim funkcijama kao što su naplata troškova, prosleđivanje izveštaja ili automatizacija procesa
rada. 

 

 

LIMS sistem za efikasnije upravljanje laboratorijom

Upotreba LIMS sistema – ako se pravilno koristi – ima niz prednosti

Koristeći LIMS, laboratorije mogu da automatizuju radne tokove, testove i procedure, integrišu instrumente i obezbede potpunu evidenciju svih uzoraka, testova i rezultata u sistemu putem bezbednih i sveobuhvatnih kontrolnih tragova. 

Nije bez razloga da je LIMS sistem važan korak ka digitalizaciji za mnoge kompanije.

Koje su prednosti LIMS

Automatizacija i autonomija doprinose efikasnijem upravljanju laboratorijom, podacima i osobljem. Vreme neophodno za izvršavanje analiza i pripremu izveštaja se drastično smanjuje, ujedno ljudske greške se svode na minimum.

Centralno upravljanje


Pojednostavite administraciju i upravljanje uzorkom, automatski eliminišući papirologiju. LIMS omogućava Vam da pojednostavite svoje laboratorijske procese, poboljšate svoju produktivnost i skratite vreme za postizanje rezultata.

Efikasniji rad zaposlenih

Bolji i efikasniji timski rad zaposlenih, svi sektori laboratorije su sada ujedno i nezavisno povezani i moguć je lakši, brži i simultani protok informacija i podataka (mogućnost istovremenog unosa podataka više zaposlenih). Timovi ne moraju da gube vreme tražeći ili prateći informacije u različitim sistemima, aplikacijama, sektorima jer mogu pristupiti svemu iz jednog sistema, centralno pristupati svim podacima na jednom mestu koji su dostupni u svakom trenutku. LIMS osigurava da se sve informacije o obradi uzorka i merenjima budu uvek dostupne i sačuvane (takođe i rezervne kopije). Na ovaj način su ispunjene su sve smernice za kontrolu i obezbeđenje kvaliteta.

Optimizacija laboratorijskih procesa

Optimizacija i automatizacija procesa u laboratoriji osigurava brži, tačniji i pouzdaniji izvoz izveštaja, analiza… Samim time produktivnost, efektivnost i broj ljudskih grešaka se smanjuje, većina procesa se sada odradi u par klikova i vreme neophodno za kompletnu analizu sa svim izveštajima se sada smanjuje vremenski sa nekoliko sati na svega 30 minuta. Sve dok centralno skaldištenje podataka pruža bezbedno i pouzdano čuvanje podataka na svim nivoima sistema. Integracija uređaja i instrumenata za merenje samo još dodatno automatizuje ceo proces i dodatno ga ubrzava.

Smanjenje troškova

LIMS doprinosi smanjenju Vaših troškova i efektivnijem radnom vremenu zaposlenih. Zaposleni u laboratoriji mogu ponovo da se fokusiraju na bitke zadatke koji im predstoje, umesto da svoje radno vreme “troše” na pisanju izveštaja, dokumentacije … Upravljanje resursima i svim statističkim podacima omogućava Vam stvaranje dobrog biznis plana i proširenju posla.

Impresivna fleksibilnost

Naš glavni fokus prilikom programiranja i pravljenja LIMS sistema jeste bila fleksibilnost i prilagođenost, da u svakom momentu možemo odgovoriti na sve specifične i jedinstvene zahteve naših kiljenata. Brojna podešavanja i funkcionalnosti se stoga mogu slobodno i nezavisno konfigurisati ili individualizovati. Dok mi pratimo sve IT trendove, savremeni razvoj i sve zakone i regulative Vi se možete posvetiti razvijanju Vašeg biznisa.

Obimne funkcije i metode

LIMS nudi široku funkcionalnost i optimalno je prilagođen zahtevima svih laboratorija. Naš cilj je uvek bio da ponudimo moćno sistemsko rešenje za upravljanje laboratorijama, bez obzira na veličinu kompanije ili oblast primene. Zbog toga nudimo visoku funkcionalnost i praktično LIMS rešenje za Vašu laboratoriju